ارزیابی عملکرد محدودکننده‌های جریان اتصال کوتاه FCLs)) بر کیفیت توان شبکه‌های توزیع انرژی الکتریکی

با گسترش و توسعه روزافزون شبکه‌های قدرت، سطح اتصال کوتاه در سیستم قدرت رو به افزایش گذاشته است. افزایش جریان اتصال کوتاه موجب بروز مشکلاتی در شبکه‌های قدرت شده ‌است که ‌می‌توان به افزایش تنش‌های حرارتی و مکانیکی وارد بر تجهیزات شبکه قدرت اشاره نمود. محدودکننده‌های جریان خطا تجهیزاتی هستند که می‌توانند با کاهش سطح جریان اتصال کوتاه به مقدار مطلوب، این اثرات را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. ازاین‌رو محدودکننده‌های جریان خطا نقش مهمی در پیکربندی سیستم‌های قدرت آینده ایفا خواهند کرد. جریان‌های بزرگ خطاها سبب افت ولتاژ و ایجاد گذراهای شدید ولتاژ می‌شوند که کیفیت توان شبکه را تحت تأثیر قرار می‌دهند. ازاین‌رو در تحقیق حاضر بعد از معرفی انواع محدودکننده‌های جریان خطا و طرز عملکرد هر یک، به بررسی اثر محدودکننده‌های جریان خطا بر کیفیت توان شبکه پرداخته خواهد شد. برای این منظور سه نمونه محدودکننده‌ جریان خطا برای کاهش سطح اتصال کوتاه پیشنهاد و در نرم‌افزار PSCAD-EMTDC شبیه‌سازی می‌شود و مطالعه کاملی بر روی اثر این سه نمونه محدودکننده جریان خطا بر کیفیت توان شبکه انجام می‌گیرد. برای پردازش سیگنال از تبدیل موجک پیوسته استفاده شده است که نتایج حاصل کارایی این تبدیل را در آشکارسازی پدیده‌های کیفت توان نشان می‌دهد. نتایج حاصل از شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که به‌طورکلی هر سه محدودکننده نقش مؤثری در بهبود کیفیت توان شبکه دارند.

کلید واژگان: محدودکننده جریان خطا، کیفیت توان، تبدیل موجک پیوسته، شبکه توزیع

دانشجو: سید محمد رضویان

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:310 , تاریخ انتشار : 1399/09/21