بررسی اثر محدودکننده¬های جریان خطا بر مشخصه¬ قطع کلیدهای قدرت

با گسترش روزافزون شبکه­هاي قدرت و افزایش اتصالات شبکه­ها، سطح اتصال کوتاه در سیستم قدرت رو به افزایش گذاشته است. اﻓﺰاﻳﺶ ﺟﺮﻳﺎن اﺗﺼﺎل ﻛﻮﺗﺎه ﻣﻮﺟﺐ ﺑﺮوز ﻣﺸﻜﻼﺗﻲ در شبکه‌های ﻗﺪرت شده است ﻛﻪ ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ تنش‌های ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ و ﺣﺮارﺗﻲ وارد ﺑﺮ ﺗﺠﻬﻴﺰات ﺷﺒﻜﻪ ﻗﺪرت اﺷﺎره نمود. محدودکننده‌های ﺟﺮﻳﺎن ﺧﻄﺎ ﺗﺠﻬﻴﺰاﺗﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ می­توانند با کاهش ﺳﻄﺢ ﺟﺮﻳﺎن اﺗﺼﺎل ﻛﻮﺗﺎه به مقدار مطلوب این اثرات را به ﻣﻴﺰان قابل‌توجهی ﻛﺎﻫﺶ دهند. از اين رو محدودکننده‌های جريان خطا نقش مهمي در پيكربندي سيستم­هاي قدرت آينده ايفا خواهند کرد. اما بكارگيري محدودکننده‌های جريان خطا مي­تواند عملكرد كليدهاي قدرت را تحت تأثیر قرار دهد؛ محدودکننده­های جریان خطا اگرچه انتظار می­رود با محدودکردن جریان و رساندن آن به سطح مطلوب شرایط آسانی برای قطع جریان اتصال کوتاه ایجاد می­کنند، اما قدرت قطع کلید علاوه بر جریان به پیکTRV و RRRV نیز بستگی دارد. در تحقیق حاضر بعد از معرفی انواع محدودکننده‌هایﺟﺮﻳﺎن ﺧﻄﺎ و طرز عملکرد هر یک، سه مدل  برای محدودکننده­ها در هنگام مطالعاتTRV ارائه می‌گردد، سپس روابط ریاضی حاکم بر هر مدل ارائه و به شبیه­سازی هر مدل در محیط EMTP-RV پرداخته می­شود و اثرات هر محدودکننده بر پیک TRV و RRRV مورد بحث قرار می­گیرد. در پایان نیز براي بهبود مشخصه قطع كليد در حضور محدودکننده نوع رزونانس، تعدیل دهنده جدیدی پيشنهاد شده است. نتايج حاصل از شبيه­سازي­ها، نشان مي­دهد كه طرح پيشنهادي علاوه بر سادگي، نقش موثري در بهبود عملكرد قطع كليدهاي قدرت دارد.

کلید واژگان: محدودکننده جریان خطا، کلیدهای قدرت، ولتاژبازیابی گذرا، نرخ افزایش ولتاژ بازیابی گذرا، TRV، RRRV.

دانشجو: محمدرضا برزگر

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:364 , تاریخ انتشار : 1399/09/21