جایابی بهینه برقگیرها در شبکه برق فشار ضعیف با در نظر گرفتن مدل بار

بررسی­های آماری انجام شده بر روی تجهیزات الکترونیکی آسیب دیده، نشان می­دهد سهم خرابی تجهیزات توسط اضافه ولتاژهای ناشی از صاعقه چیزی حدود 31% است. این عدد قابل ملاحظه اهمیت توجه به حفاظت تجهیزات در برابر صاعقه و متعاقب آن اضافه ولتاژهای ناشی از آن را بیش از پیش برای ما روشن می­سازد. حفاظت تجهیزات و بارهای فشار ضعیف در برابر اضافه ولتاژها عموما با استفاده از برقگیرها صورت می­گیرد. با توجه به ماهیت گذرای امواج صاعقه که ایجاد اضافه ولتاژ در طول مسیر عبور از هادی می­کنند، میزان فاصله­ی بین برقگیر و تجهیز تحت حفاظت در مقدار این اضافه ولتاژ بسیار تاثیرگذار است. همین موضوع، اهمیت جایابی بهینه برقگیرها را برای حفاظت هر چه بیشتر تجهیز روشن می­سازد. از این­رو در این پایان­نامه سعی شده تا با مدلسازی و شبیه سازی حالت گذرای اجزای یک شبکه برق فشار ضعیف، علاوه بر بررسی جایابی بهینه برقگیرهای حفاظتی در شبکه مورد مطالعه، روش­های مناسب برای حفاظت کامل از تجهیزات در برابر امواج گذرای صاعقه و کلیدزنی بررسی و پیشنهاد شود. بدین منظور اجزای مختلف شبکه فشارضعیف در نرم افزار EMTP-RV مدلسازی و شبیه سازی شده­اند. نتایج شبیه­سازیها اهمیت تاثیر ماهیت و مدل بار تحت حفاظت توسط برقگیر حفاظتی در مطالعات مربوط به اضافه ولتاژهای گذرا روی تجهیزات حساس را نشان می­دهد. لذا توجه به نوع بار مورد حفاظت، تعداد تجهیزات تحت حفاظت توسط برقگیر حفاظتی و نیز سطح ولتاژ حفاظت مورد نظر برای تجهیزات شبکه نقش مهمی در تعیین شعاع حفاظتی برقگیرهای فشارضعیف خواهد داشت. در این پروژه با بررسی تمامی عوامل ذکر شده، در هر مورد راهکارهای مناسب برای جایابی بهینه برقگیرهای حفاظتی به منظور قرار گرفتن تجهیز تحت حفاظت در محدوده امن ولتاژی و جریانی ارائه شده است.

کلمات کلیدی: برقگیر حفاظتی فشار ضعیف، اضافه ولتاژهای گذرا، جایابی بهینه، شبکه برق فشار ضعیف

دانشجو: مهدی محمودزاده سرچشمه

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:325 , تاریخ انتشار : 1399/09/21