مدلسازی و ارزیابی دامنه ولتاژ القاء شده برخطوط لوله فلزی مدفون در مجاورت خطوط نیرو

با توجه به ماهيت و نقش شبكه هاي سراسري انتقال انرژي در زندگي امروزي و نياز به گسترش خطوط انتقال نيرو و نیز با در نظر گرفتن ملاحظاتی از قبيل کمبود فضا، در بسياری موارد خطوط انتقال نيرو و لوله‏های  فلزی مدفون در خاک در مسیر مشترکی قرار می گيرند. وجود میدان‌های الکترومغناطیسی اطراف خطوط انتقال  نیرو سبب القاء ولتاژ متناوب بر روی لوله فلزی مدفون در خاک می‏شود. این ولتاژ القایی می‌تواند باعث ایجاد اغتشاش در عملکرد سیستم حفاظت کاتودیک و همچنین تخریب پوشش لوله فلزی گردد. در این پژوهش ضمن بیان چگونگی تداخل میان خطوط انتقال نیرو و لوله فلزی مدفون در خاک، به مدلسازی وشبیه سازی ولتاژ القایی بر روی لوله فلزی مدفون در مجاورت خطوط نیرو و تاثیر امواج الکترومغناطیس صاعقه پرداخته و عوامل موثر بر میزان ولتاژ القایی مورد بررسی قرار می گیرند. نصب برقگیر بر روی لوله فلزی در مکان مناسب می تواند دامنه ولتاژ القایی را در حد مجاز نگاه دارد. براساس شبیه‏سازی‏های صورت گرفته بهترین مکان جهت قرار گرفتن برقگیر، نقاط انتهایی خط لوله می‏باشند.

کلیدواژه: تداخل الکترومغناطیسی خطوط انتقال نیرو، ولتاژ القایی، خطوط لوله فلزی دفنی، EMTP-RV

دانشجو: فاطمه کرم

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:286 , تاریخ انتشار : 1399/09/21