مدل‌سازی پدیده فرورزونانس در شبکه توزیع در حضور منابع تولید پراکنده و ارائه راهکارهای کاهش آن

با توجه به تجدید ساختار در صنعت برق و ایجاد بازار‌های آزاد انرژی الکتریکی و همچنین روی‌آوری به منابع انرژی تجدید پذیر، به‌کارگیری منابع تولید پراکنده در شبکه‌های برق در حال افزایش است. استفاده از منابع تولید پراکنده در شبکه‌های توزیعی که برای پخش بار شعاعی طراحی شده‌اند منجر به ایجاد مشکلات عملکردی در سیستم برق خواهند شد. یکی از این مشکلات وقوع پدیده فرورزونانس در حالت عملکرد جزیره‌ای منابع تولید پراکنده می‌باشد. هنگامی که منبع تولید پراکنده از شبکه اصلی جدا و به ‌صورت جزیره‌ای به کار خود ادامه می‌دهد، احتمال وقوع نوع خاصی از فرورزونانس وجود دارد که با فرورزونانس سنتی متفاوت می‌باشد. به خاطر وجود ترانس‌های توزیع و فیدرهای کابلی متعدد در شبکه­های توزیع، این نوع شبکه­ها دارای پتانسیل زیادی جهت مواجه شدن با پدیده فروزونانس تحت شرایط گذرای کلیدزنی و صاعقه می­باشند. از این‌رو، در این پروژه تأثیر نوع سیم‌بندی ترانسفورماتور متصل‌کننده منبع تولید پراکنده به شبکه قدرت، نوع منبع تولید پراکنده، خطای اتصال کوتاه و طول فیدر کابلی بر پدیده فرورزونانس مطالعه شده است. شبیه‌سازی با استفاده از نرم‌افزار PSCAD در حوزه زمان انجام شده است. همچنین جهت کاهش دامنه اضافه ولتاژ‌های فرورزونانس، یک مدار محدودکننده فرورزونانس پیشنهاد شده است و برای اثبات صحت عملکرد آن تست آزمایشگاهی صورت گرفته است. نتایج حاصل از شبیه‌سازی و تست آزمایشگاهی هر دو در تأیید هم می‌باشند و عملکرد صحیح محدود کننده پیشنهاد شده جهت محدودسازی فرورزونانس را اثبات می‌کنند.

کلیدواژه : فرورزونانس، تولید پراکنده، جزیره‌ای شدن، شبکه توزیع، محدود کننده فرورزونانس

دانشجو: حمیدرضا جاهد

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:295 , تاریخ انتشار : 1399/09/21