کنترل تولید توان در سیستم هیبرید پنل فتوولتائیک-پیل سوختی با PLC و HMI

چکیده: پیشرفت های صنعتی در قرن اخیر، بشر را بر آن داشته تا از منابع انرژی با سرعت بیشتری بهره برداری کند. سوخت های فسیلی به دلیل مزایایی که دارند اکثر انرژی مورد نیاز بشر را تامین کرده اند و از این رو منابع سوخت های فسیلی رو به اتمام است. یک راه کار برای تامین انرژی مورد نیاز بشر در آینده، انرژی های تجدیدپذیرند. از میان این انرژی ها، انرژی خورشیدی و بادی فراوان ترین نوع انرژی پویا در طبیعتند. هیدروژن نیز فراوان ترین عنصر در طبیعت به شمار می رود و بر خلاف انرژی خورشیدی و بادی قابلیت ذخیره سازی نیز دارد. در اینجا سعی شده است تا از ترکیب انرژی خورشیدی و هیدروژنی برای تامین باری الکتریکی متغیر در زمان استفاده شود. سیستم هیبرید شامل پنل های فتوولتائیک، پیل سوختی، باتری های SLA، الکترولایزر و تانک هیدروژن می باشد. برای تعیین بهترین ترکیب از 3 روش محاسبات دستی، نرافزار Homer و الگوریتم ژنتیک و برای تعیین بهترین استراتژی نیز از 3 الگوی مختلف استفاده شده است. در ادامه بهترین ترکیب با آزمایش ترکیب های مختلف سایزینگ و استراتژی کنترلی برای سیستم هیبرید توسط نرم افزار TRNSYS انتخاب شده است. در پایان نیز از PLC و HMI برای کنترل اداوات در ترکیب بدست آمده استفاده خواهد شد.

کلید واژه: انرژی­های نو، پنل فتوولتائیک، پیل سوختی، Homer، الگوریتم ژنتیک، استراتژی کنترلی، TRNSYS، PLC، HMI، سیستم هیبرید.

دانشجو: محمد صدیق بهزادی

دسته بندی : ليست پايان نامه هاي كارشناسي ارشد , بازدید:291 , تاریخ انتشار : 1399/09/21